Fysiotherapie na een operatie of botbreuk

Als je een operatie aan spieren of gewrichten hebt gehad of als je een bot hebt gebroken is het belangrijk om zodra het kan, met fysiotherapie te beginnen. Fysiotherapie helpt namelijk om je herstel te versnellen.

Soms komt de behandeld arts of chirurg er zelf mee, maar helaas vaak ook niet. Als het jou overkomt wil je graag weten wat je wel en niet moet doen. Onze fysiotherapeuten kunnen je daar goed bij helpen.

Onze aanpak

Een van de eerste dingen die ontzettend belangrijk is in het herstelproces na een operatie of botbreuk is het terugkrijgen van gevoel en controle in dat gebied. Doordat er een (zwaar) trauma is geweest, en daarna vaak een periode van gips of immobilisatie is geweest, is je brein als het ware losgekoppeld van dat gebied en is vergeten hoe hij dat gebied moet gebruiken. Deze koppeling weer terugkrijgen is essentieel voor de verdere revalidatie.

Zodra deze connectie er weer is, kunnen we langzaam weer beginnen met het opbouwen van de kracht in het geblesseerde lichaamsdeel. Hierbij is het belangrijk om ook de omringende spieren en gewrichten mee te nemen.

Naast het terugkrijgen van de connectie tussen je brein en het geblesseerde gebied is het belangrijk dat alle betrokken spieren en gewrichten weer optimaal kunnen bewegen. Dat is waar wij het beste in zijn!

Onze therapeuten zorgen er, samen met jou voor dat je zo snel mogelijk weer de oude bent.

 

Nog geen operatie gehad, maar wel in de planning?

Als vuistregel geldt, hoe beter je in de operatie gaat, hoe beter je er weer uitkomt. Wij helpen je zo fit en sterk mogelijk de operatie in, zodat je herstelproces na de operatie versneld wordt.

Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt advies. 

 

STUUR ONS JE VRAAG OF MAAK DIRECT ONLINE JOUW AFSPRAAK

Ik heb een vraag over fysiotherapie voor of na een operatie of botbreuk

12 + 1 =

× Whatsapp us here