Fysiotherapie na een operatie of botbreuk

Als je een operatie aan spieren of gewrichten hebt gehad of als je een bot hebt gebroken is het belangrijk om zodra het kan, met fysiotherapie te beginnen. Fysiotherapie helpt namelijk om je herstel te versnellen.

Een van de eerste dingen die ontzettende belangrijk is in het herstelproces na een operatie of botbreuk is het terugkrijgen van gevoel en controle in dat gebied. Doordat er een zwaar trauma is geweest, en daarna vaak een periode van gips of immobilisatie is geweest, is je brein als het ware losgekoppeld van dat gebied. Deze koppeling weer terugkrijgen is essentieel voor de verdere revalidatie.

Zodra deze connectie er weer is, kunnen we langzaam weer beginnen met het opbouwen van de kracht in het geblesseerde gedeelte. Hierbij is het belangrijk om ook de omringende spieren en gewrichten mee te nemen.

Naast het terugkrijgen van de connectie tussen je brein en het geblesseerde gebied is het belangrijk dat alle betrokken spieren en gewrichten weer optimaal kunnen bewegen. Dat is waar wij het beste in zijn!

Nog geen operatie gehad,

maar wel in de planning.

Als vuistregel geldt, hoe beter je in de operatie gaat, hoe beter je er weer uitkomt. Wij helpen je zo fit en sterk mogelijk de operatie in, zodat je herstelproces na de operatie versneld wordt.

STUUR ONS JE VRAAG OF MAAK DIRECT ONLINE JOUW AFSPRAAK

Ik heb een vraag over fysiotherapie voor of na een operatie of botbreuk

7 + 1 =

× Whatsapp