WAT JE MOET WETEN OVER fysioVERZEKERING EN WELK PAKKET je bij ons de beste dekking GEEFT!

December en januari zijn voor de meeste mensen een gezellige periode met familie en vrienden met te veel eten en drinken.

Het is ook de tijd om je verzekeringspakket te wijzigen.

Wat je precies moet kiezen kan als consument nogal onduidelijk zijn. Er zijn veel opties zijn en veel kleine lettertjes waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Ook worden elk jaar de polissen duurder en de vergoedingen lager. 

Tegen het einde van het jaar adviseren wij altijd om te kijken of je huidige verzekeringspakket nog aansluit bij je huidige wensen en situatie.

Omdat we een contractvrije kliniek zijn, kan je verzekeringskeuze een flinke invloed hebben op je dekking bij ons. Omdat we geen directe contracten hebben met zorgverzekeraars, is het extra belangrijk om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden. Onderaan de pagina vind je meer informatie over niet-gecontracteerde zorg.

Hier is wat je moet weten.

Laten we beginnen met de basis.

Voor iedereen die in Nederland woont is het verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Je kunt ervoor kiezen een aanvullende verzekering af te sluiten voor tandarts, brillen, fysiotherapie, etc.

Daarnaast is er een door de overheid vastgesteld verplicht eigen risico van € 385, -. Je kunt dit eigen risico vrijwillig verhogen. Een hoger eigen risico verlaagt je maandpremie voor de basisverzekering.

Fysiotherapie en andere zaken die vergoed worden uit je aanvullende verzekeringen hebben geen invloed op het eigen risico.

Terug naar de verschillende basisverzekeringen.

Er zijn 3 basisverzekeringen. Je kunt kiezen tussen ‘restitutie’, ’natura’ of ‘budget’.

Als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder wilt gaan         – zoals wij – dan kun je het beste kiezen voor een restitutie polis. Let er dan wel ook op dat je aanvullend pakket ook een restitutiepolis is.  Die zijn het meest compleet en geeft de beste vergoeding. Het is echter meestal ook de duurste. Bij ons vergoeden ze doorgaans € 40 tot € 50 per sessie.

Met het natura polis kun je alsnog kiezen naar welke zorgaanbieder je wilt gaan. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, vergoeden ze slechts een gedeelte van de behandelingen. Ze dekken doorgaans zo’n 75% van een gemiddeld gecontracteerd tarief. Bij ons betekent dat ongeveer 20 en 30 euro per sessie.

De budget polis is de goedkoopste verzekering die je kunt krijgen. Geweldig voor de portemonnee maar niet zo geweldig als het gaat om vergoedingen bij ons. Vaak dekken ze maar een klein deel van onze sessies, of helemaal niets.

Goede info, maar welke moet ik kiezen?

Ons advies is om juist een van de kleinere zorgverzekeraars te kiezen in plaats van de grote partijen. 

De grote verzekeraars; Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis, Zorg en Zekerheid hebben vaak hardere voorwaarden en lagere vergoedingen bij ons. De kleinere zorgverzekeraars zijn persoonlijker en vergoeden vaak een groter gedeelte van de behandelingen bij ons.

Onze top 3 voor basisverzekeringen zijn:

  • ONVZ
  • DSW
  • Stad Holland

Ook VvAA eigen keuze is een goede opties en biedt een restitutieverzekering. Op hun website is echter onduidelijk hoeveel ze precies zullen vergoeden.

Welk pakket je ook kiest, zorg ervoor dat het een restitutiepolis is! Als je hier vragen over hebt, neem dan contact met ons op en we beantwoorden graag al je vragen!

Aanvullende fysiotherapie verzekering

Welk aanvullend pakket het beste bij je past, hangt af van je situatie. Ons advies is om rekening te houden met je huidige fysieke toestand. Ben je gezond en zonder problemen? Dan zou je kunnen overwegen om geen extra pakket te hebben en zelf te betalen wanneer je het nodig hebt.

Als je een aantal hardnekkige of terugkerende problemen hebt of als je veel traint, overweeg dan om in ieder geval een paar sessies te verzekeren. Dat verlaagt de drempel om op zoek te gaan naar een oplossing voor je probleem. 

Geen aanvullend pakket voor fysiotherapie? Als je alleen een basisverzekering en geen aanvullend pakket voor fysiotherapie hebt, dan betaal je de behandelingen zelf.

Er is één uitzondering. Bij bepaalde aandoeningen (zoals operaties, botbreuken) dekt uw basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 sessies moet je nog zelf betalen.

Je noemde eerder contractvrije zorg, wat is dat?

Het betekent dat we geen directe contracten hebben met verzekeringsmaatschappijen.

Wij willen onze cliënten de best mogelijke zorg bieden. De voorwaarden van deze contracten beperken ons hierin. Dat willen we niet. Daarnaast is het tarief wat zorgverzekeraars bieden zo’n 11 euro onder de kostprijs. De inflatie wordt ook niet doorberekend in de fysiovergoeding helaas.

Bij Art of Physio streven we ernaar om elke dag te leren en we investeren veel tijd, moeite en geld in onze training en professionele ontwikkeling. Door contractvrij te werken, kunnen we dat blijven doen en innovatief blijven!

Voor jou als klant betekent dit dat je de kosten van de behandeling voor moet schieten om zelf terug te claimen bij je verzekeringsmaatschappij.

We begrijpen dat dit voor meer gedoe kan zorgen, maar denk hier eens aan…

 

Waar zou je liever naartoe gaan? Een goed opgeleide en gemotiveerde therapeut die de tijd neemt om te luisteren, te analyseren en eersteklas service te verlenen? Of een therapeut die uw kostbare behandeltijd moet besteden aan overmatige administratie.

Hoe weet ik hoeveel er gedekt is?

De hoogte van je dekking wordt bepaald door je basisverzekering en je aanvullende pakket.

Je aanvullende pakket bepaalt hoeveel zittingen er vergoed worden en je basisverzekering bepaalt hoeveel je per zitting vergoed krijgt.

Restitutie polissen geven de hoogste dekking, budgetpolissen de laagste.

Het exacte gedekte bedrag kun je vinden in je verzekeringspolis. Als je ergens vragen over hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen en je vragen te stellen! In ons systeem kunnen wij je verzekeringspakket bekijken en je een indicatie geven!

Ik heb een vraag over mijn fysioverzekering

1 + 7 =

× Whatsapp